Piața Victoriei 28-30, Târgu Mureș 540052, România

Castelul regal de vânătoare de la Lăpușna

Castelul regal de vânătoare este situat în Munții Gurghiului, în comuna Ibănești, satul Lăpușna, la o altitudine de 815 m și la o distanță de 74 de km de Tîrgu-Mureș. A fost construit între 1925-1926 și finalizat în 1933, aparținând până în 1947 familiei regale.

Pasiunea pentru vânătoare, sport nobil în timpul monarhiei, l-a impulsionat pe regele Ferdinand să construiască nobilul conac, care a rămas moștenire regilor Carol al II-lea și Mihai I. După venirea la putere a Ceaușeștilor, s-a pus sechestru pe domeniu cu scopul de a recupera pagubele aduse în timpul domniei lui Carol al II-lea. În timpul regimului comunist, clădirea a devenit loc de întâlnire a marilor lideri. Mai târziu, societatea noastră a privatizat castelul, pe care l-am restaurat și pe care în prezent îl întreținem până la cele mai mici detalii.

Arhitectura castelului se aseamănă cu cea a castelului Peleș din Sinaia, toate elementele decorative din interior fiind făcute manual, la comandă. Decorațiunile au fost conservate și îngrijite cu atenție pentru a completa și păstra stilul care definește perioada domniei monarhilor României.

În prezent, odăile care au aparținut pe vremuri regilor, reginelor, nobililor și politicienilor de seamă sunt oferite spre cazare turiștilor.  Castelul dispune de 40 de locuri de cazare, din care 16 sunt repartizate în 8 camere cu pat dublu și baie proprie, clasificate la 3***, iar celelalte 24 de locuri sunt repartizate în 13 camere de 2**. De asemenea, vă așteaptă o sală de jocuri, unde aveți onoarea să încercați masa de biliard și cele două mese de șah la care șefii de stat s-au delectat.

Aveți posibilitatea de a organiza și diverse evenimente: nunți, botezuri, aniversări, sărbători pascale, Crăciun, revelion, teambuildinguri sau tabere de creație.

Castelul de la Lăpușna este un loc ideal pentru cei care îndrăgesc drumețiile în mijlocul naturii și pentru cei care sunt pasionați de vânătoare sau de pescuit în râu de munte.